Pagina's

dinsdag 11 december 2012

Vitamines en mineralen




In deze tijd van het jaar zijn veel mensen verkouden en ziek. Het is daarom belangrijk om je vitamines dagelijks in te nemen. Bij het SanaSlank eiwitdieet worden deSanaSlank voedingssupplementen altijd aangeraden. Deze voedingssupplementen zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken wanneer u geen dieet volgt. Ze zijn namelijk hoog in kwaliteit en hoog in dosering.


Wat zijn vitamines
Vitamines zijn essentiële organische stoffen die in zeer kleine hoeveelheden nodig zijn om het lichaam goed te laten functioneren. Het grootste gedeelte van de vitaminen komt via voeding binnen, een beperkt aantal kan door het lichaam zelf aangemaakt worden.

Verminderde hoeveelheid in de loop der jaren
In de loop der jaren is de hoeveelheid vitamines en mineralen in groenten en fruit behoorlijk verminderd. Bevatte bijvoorbeeld in 1985 100 gram aardbeien nog 60mg vitamine C, in 2002 was dat nog maar 8mg. De oorzaak van de daling van vitamines/mineralen in de voeding komt door uitgeputte grond, luchtvervuiling, te snelle groei, langdurige opslag en transport.
(Bron: 2002 farmaceutisch bedrijf Geigy, levensmiddelen laboratorium Karlsruhe/ Santorium Obertal)

Wanneer extra suppletie
Onder ideale leefomstandigheden hebben we nauwelijks extra suppletie nodig. Dit betekent dat je veel in de buitenlucht bent, ver van de geïndustrialiseerde wereld leeft, groenten uit je eigen onbespoten moestuin haalt, het vlees eet van gezonde dieren, niet rookt en geen stress hebt. Maar wie leeft er tegenwoordig op deze manier? Daarom is het belangrijk om je gezonde voeding aan te vullen met een vitamine/mineraal preparaat en vitamine C. Dit noemen we de basissuppletie. Eventueel is dit aan te vullen met extra voedingssupplementen zoals bijvoorbeeld omega 3. 

Wist je dat: een multi-vitamine altijd in combinatie met een vitamine C en tijdens een volledige maaltijd ingenomen dient te worden. Voor absorptie van mineralen zijn namelijk een aantal factoren van belang: Zuurgraad van de maag (Hier zorgt vitamine C voor), aanwezigheid van andere voedingsstoffen (innemen tijdens volledige maaltijd) en de conditie waarin de darm zich bevindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten